Ha mindennel végeztem, még fáradtan leülök tanulni…

fáradt

A “fárasztó munkanap után még le kell ülnöm tanulni” érzés a legtöbbek számára feszültséggel tölti meg a nyelvtanulás élményét. Ezzel a bejegyzéssel szeretnék rámutatni, hogy ma már szerencsére sokkal több a lehetőség, mint este leülni a tankönyv fölé és 1-2 fárasztó óra után felállni onnét, anélkül, hogy jelentősebb mennyiségű tudással gazdagodtunk volna.

Az oldal legfontosabb céljai között szerepel, hogy bemutassa a látogatóknak, ill. megtanítsa őket arra, hogyan tudják a napjuk “üresjáratait”, a hasztalanul töltött perceket nyelvtanulásra fordítani, hogyan tudják olyan tevékenységekbe is beépíteni a nyelvtanulást, amikre korábban nem is gondoltak. Ezek nagyban csökkentik a nyelvtanulásra fordítandó időt, és mivel a napi rutin részévé válnak, segítik a nyelvtanulót abban, hogy ki is tartson a meghatározott céljai mellett.

Otthon, munka után legtöbben a családjukkal szeretnék tölteni az időt, intézni szeretnék az otthoni teendőiket. Én azt vallom, hogy ez így is lehet, az oldalon bemutatott módszerek segítségével a nyelvtanulás a napunk több más részére szétosztható. Néha szükséges otthon is leülni, egy-egy jelentősebb időblokkot szentelve a nyelvtanulásnak, azonban ezek az időszakok olyan szintre csökkenthetőek, hogy azok sem a tanuló, sem a környezete számára észrevehető különbséget ne jelentsenek, ne kelljen “fájdalmasan” sok időt nyelvtanulással tölteni.

Hogy változtatni tudj a nyelvtanulási tortúrádon, kezdd el beépíteni a rutintevékenységeidbe a nyelvtanulás valamilyen formáját még ma! Már az is sokat javíthat a helyzeteden, ha eldobod a régi, megunt tankönyvedet és új anyagokat kezdesz helyette keresgélni! Hidd el, már a keresés közben rengeteget fogsz tanulni! Nézz körül a folyamatosan bővülő eszköztárunkban, vagy a mindennapi nyelvtanulási tippek között, hogy ötleteket meríthess a nyelvtanulási szokásaid megváltoztatásához. A nyelvtanulás színessé, szórakoztatóvá tehető! Ha követed a blogot, ezt Te is hamar be fogod látni!

Ne maradj le a folyamatosan frissülő tartalmakról, iratkozz fel a hírlevélre, vagy like-old a Facebook-oldalt!

 

 

 

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

    Ezt ki kell töltened!