Napi olvasnivaló, avagy mire jó az RSS

box-158523_640

Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos az, hogy naponta kitegyük magunkat a választott nyelv hatásainak, még akkor is, ha épp nem tanuljuk azt. Ha az olyan szabadidős tevékenységeidbe, mint az olvasás, vagy a filmnézés becsempészed az idegen nyelv gyakorlását, máris rengeteg nyelvtanulásra fordítható időt nyertél. Arról nem is beszélve, hogy ha valami olyat olvasol, nézel idegen nyelven, ami valóban érdekel, az a korábbi ismereteidre alapozva megkönnyíti a szövegértést és érdekeltté tesz a nyelvi nehézségek leküzdésében is, mert a nyelv eszközzé válik, mely által elsajátíthatod a kívánt tartalmat.

Na de mit olvassunk? Fárasztó és időrabló minden nap a megfelelő olvasnivaló megtalálásának szentelni a nyelvtanulásra fordított idő egy részét. Sokan idegen nyelven kezdenek könyveket olvasni, ami azért jó ötlet, mert egy időre így biztosított az olvasnivalójuk és valószínűleg a tartalmas cselekmény is még örömtelibbé teszi a tanult nyelvre fordított idejük eltöltését.

Néhányan azonban szívesebben olvasnak szakmai jellegű cikkeket, a hobbijuk témájában íródott blogbejegyzéseket, rövidebb lélegzetvételű írásokat. Ha Te is szívesen olvasol rövidebb, rendszeresen megjelenő irományokat idegen nyelven, akkor az RSS-t Neked találták ki! Rengeteg oldal teszi elérhetővé cikkjeit, bejegyzéseit RSS -feeden keresztül, többek között az alternativnyelvtanulas.hu is!

A podcastekhez hasonlóan e technológiáról is elmondható, hogy kis időráfordítással nagyon sok tartalmat érhetsz el, melyek amint közzététetnek, rögtön elérhetővé is válnak számodra a telefonodon, számítógépeden. Az is nagy előnye, hogy ha látod a lefrissült tartalmat, már ott is lesz a motiváció is az elolvasására (ez által az idegen nyelv gyakorlására). A podcastekhez hasonlóan az RSS esetében sem lehet kifogás, hogy nem értesz a technikához. Mindössze egy RSS-olvasót kell letöltened a telefonodra (rengeteg van a Play áruházban, én az RSS Reader nevűt használom, de ott van még a feedly is, ami különböző platformok között szinkronizál, tehát elérheted ugyanazokat a tartalmakat telefonról és számítógépről is, sőt még a podcasteket is tudja kezelni). A + iconnal tudsz felvenni RSS-feedeket, amelyekhez tartozó frissítések ezt követően folyamatosan meg fognak jelenni a telefonodon.

Rettentően egyszerű, de rettentően hasznos! Elolvashatod a kedvenc bloggered bejegyzését, amíg metrózol, vagy míg fő a tészta! Nézd át még ma, biztosan van néhány a kedvenc oldalaid közül, amelyeket RSS-en keresztül is elérhetsz.

Miután telepítetted az RSS-olvasót, kezdd azzal, hogy feliratkozol az Alternatív nyelvtanulás RSS-feedjére, hogy ne maradj le a folyamatosan frissülő tartalmakról!

http://www.alternativnyelvtanulas.hu/feed/

Neked ingyen van, én pedig örülök, ha az írásaim minél több emberhez eljutnak! 🙂

 

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

    Ezt ki kell töltened!