Német kifejezésgyűjtemény

apple-256261_1280

A ma esti bejegyzésben a németeseknek szeretnék kedvezni egy kis kifejezésgyűjteménnyel, de nem ússzátok meg ilyen könnyen, okítás is jár hozzá! 🙂

Sokan úgy gondolják, hogy az ő szintjükön, amikor esetleg néhány mondatot is nehéz összetákolni, nincs értelme Redensartokat tanulni. Az én véleményem szerint azonban ez mindössze egyéni preferencia kérdése. Soha ne higgyetek azoknak, akik azt mondják, hogy erre nincs szükség a te szinteden, vagy hogy azt ne tanuld, mert még nem tudsz hozzá eleget.

Foglalkozz azzal, ami érdekel. Ha szófordulatokkal színesítenéd a napodat, akkor olvass párat az alábbi linken. Ha szeretsz barkácsolni, akkor nézz utána a szerszámok neveinek, akkor is, ha alapfokon ez nem követelmény, ha pedig szívesen kötsz, akkor ideje, hogy idegennyelven kezdj el kötésmintákat keresni! Legyen kötődésed a tananyaghoz és sokkal könnyebb lesz a tanulás! Feszültségek nélkül fogsz belefeledkezni abba, amit látsz, hallasz, olvasol és a háttérismereteid miatt még a megértése is sokkal könnyebb lesz.

És akkor íme, az ígért gyűjtemény – ne azért tanuld, mert én ajánlom, hanem mert épp ehhez van gusztusod. 🙂 Ha nincs, esetleg tedd el Evernote-ba későbbi felhasználásra.

http://liliom.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1076256

(Mielőtt elkezdenéd tanulni, írd be google-be a kifejezést, mert néhány helyen vannak benne elírások.)

Ha nem szeretnél lemaradni a folyamatosan frissülő tartalmakról, iratkozz fel a hírlevélre, vagy like-old a Facebook-oldalamat.

 
 

 

 

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

    Ezt ki kell töltened!